Mama Mind
 

Deze tips kunnen je helpen in de voorbereiding op je bevalling


1. Ga op zoek naar informatie en gebruik hierbij de juiste bronnen

Ga niet op allerlei fora rondneuzen als je de aankomende bevalling al extra spannend vindt. Vrouwen met een 'normale' bevalling delen minder snel hun verhaal dan vrouwen die meer meegemaakt hebben.

Je verloskundige heeft vaak zelf een goede website. Een andere goede site voor betrouwbare informatie is bijvoorbeeld: www.deverloskundige.nl. Een site van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).


2. Neem rust

Begin uitgerust aan je bevalling. Ook wanneer je 'last' hebt van nesteldrang is het goed om tussendoor echt even te rusten. Ga dan ook daadwerkelijk even liggen. Vooral op het einde heeft je lichaam een hoop extra mee te dragen. De energie die je bespaart kun je tijdens de bevalling besteden.


3. Regel kraamzorg

Misschien erg logisch. Maar het geeft rust als je dit soort dingen kunt afvinken van je lijstje.


4. Ga naar een zwangerschapscursus

Ook al denk je misschien 'niks voor mij, ik zoek het zelf wel op', vaak krijg je toch waardevolle informatie en leuke contacten. Na afloop is het delen van ervaringen ook erg fijn (vond ik zelf :))


5. Bedenk waar je wilt bevallen

Thuis of in het ziekenhuis? Kies waar jij je het prettigst bij voelt. Tot bijna het laatste moment kun je nog besluiten te wisselen. Ga voor de zekerheid wel even kijken bij de verloskamers in het ziekenhuis, dan weet je een beetje waar je terecht kunt komen.


6. Bespreek hoe je wilt bevallen en wie je er bij wilt hebben.

Onderzoek welke houdingen er zijn en wat prettig kan zijn. Liggend op je rug is allang niet meer 'van deze tijd'. Je ziet een koe ook niet op haar rug liggen tijdens het bevallen. Zoek uit wat natuurlijke bevalhoudingen zijn en laat je goed informeren. Betrek je partner hier goed bij, zodat hij of zij ook goed weet wat er gebeuren moet.  Bespreek dan meteen wie je allemaal bij je bevalling wilt hebben.


7. Bedenk ook een 'plan - B'

Wat als jouw ideaalplaatje niet kan? Wat wil je in ieder geval (buiten de medische noodzaak om) zeker niet? Je bent eigen baas over je lichaam.  Anderen hebben dat te respecteren.


8. Stel een geboorteplan op

Hierin worden veel wensen rondom jouw bevalling besproken. Veel verloskundigen zullen dit al samen met jou doen. Jouw verloskundige toevallig niet? Stel het dan voor!


9. Doe de online training 'bevallen is loslaten'.

De eerste stap uit de training kun je gratis proberen.

Deze training geeft je handvatten om je negatieve en/of angstige gedachten los te laten. Je leert om bij je plan te blijven zolang dat kan, maar ook om te accepteren en los te laten hoe je bevalling uiteindelijk verloopt.

download hem hier:

Download hier stap 1 gratis! 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram